Customise Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorised as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Ученые выяснили, сколько времени коронавирус сохраняет способность к заражению

Частицы нового коронавируса, попавшие в воздух из организма больного человека, в течение 20 минут теряют 90% способности к заражению. Об этом пишет ТАСС со ссылкой на исследования ученых Бристольского университета

«Это означает, что, посещая паб с друзьями, я главным образом рискую заразить друзей или заразиться от них, а не от кого-то, кто находится на противоположном конце комнаты… Я не говорю, что такого не происходит, но по-прежнему считаю, что риск заражения наиболее высок, когда вы находитесь с кем-то рядом. Когда вы отходите подальше, концентрация аэрозоля уменьшается, а кроме того, вирус становится менее заразным из-за потери способности к инфицированию с течением времени», – приводит источник слова  руководителя исследования профессора Джонатана Рида.

Он подчеркнул, что ношение масок и соблюдение дистанции существенно снижают риск заражения.

Исследователи проводили опыты с тремя штаммами ковида, но «омикрон» в их число не вошел. Выяснить особенности передачи этого варианта вируса ученые планируют в ближайшее время.

Кстати, американские ученые проводят испытания вакцины от ковида, которую получают из яиц. Медики всего мира уверены, что вакцинация позволяет избежать тяжелого течения болезни и ее осложнений.

Напомним, российская назальная вакцина от ковида поступит в продажу в ближайшие месяцы.

Первоисточник DON24.RU.

Фото красныйкресторел.

Поделиться ссылкой:

13 января 2022
Яндекс.Метрика