Customise Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorised as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Назван самый опасный компонент в составе мороженого

В состав некоторых видов мороженого включают компоненты, которые могут причинять серьезный вред здоровью человека. Любителей пломбира и эскимо предупредил врач-диетолог Михаил Гинзбург

Специалист рассказал, что производители мороженого часто увеличивают массовую долю жира в продукте, добавляя пальмовое масло. Не следует покупать мороженое, в составе которого есть растительные сливки или аналоги молочного жира, уточняет врач.

«Под такими названиями чаще всего скрывается именно пальмовое масло, оно приносит в наше питание трансжиры, это ускоряет развитие воспалительных процессов в организме и может способствовать появлению атеросклероза. Сочетания таких жиров и сахара в мороженом – это очень опасная смесь», – приводит слова диетолога «Газета.ru».

При этом самым полезным лакомством в жаркое время года доктор назвал замороженные соки из овощей и фруктов, в которых не содержится подсластителей.

«Мороженое – это десерт, который нам нужен не с точки зрения питательной ценности, а с точки зрения радости и чувства удовлетворения. Нужно попытаться сделать этот продукт более полезным, добавив к мороженому свежие ягоды или фрукты», – добавил Гинзбург.

Первоисточник DON24.RU.

Первоисточник иллюстрации: chefmarket.ru

Поделиться ссылкой:

11 мая 2022
Яндекс.Метрика