Customise Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorised as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Диетолог назвала три ошибки худеющих

Три самые распространенные ошибки, которые мешают сбросить лишний вес, назвала врач-диетолог, нутрициолог Наталья Нефедова. Она уверена, что похудеть чаще всего мешает резкое уменьшение калорийности пищи, отказ от овощей и фруктов и недостаток в рационе зерновых продуктов, пишет сайт РИА Новости

«Если есть слишком мало, то вес может стоять на месте просто потому, что метаболизм замедляется. Наш организм начинает переходить в режим консервации. Его не кормят, и он начинает снижать затраты энергии, поэтому вес встает. Можно есть больше и терять в весе», – цитирует источник слова эксперта.

Также не стоит отказываться от овощей и фруктов, в которых содержатся клетчатка, витамины и минералы. Диетолог посоветовала начинать прием пищи с овощей, чтобы не переедать, а фрукты использовать в качестве перекуса.

Кроме того, нельзя сильно сокращать в рационе количество зерновых продуктов – они по значимости для организма на втором месте после овощей.

«Урезать их количество не очень хорошо для микробиоты кишечника, потому что в них содержится полезная клетчатка. Плохое состояние микробиоты коррелирует со многими хроническими заболеваниями, например аутоиммунными, и даже с такими психическими расстройствами, как депрессия», – приводит сайт слова Натальи Нефедовой.

Первоисточник DON24.RU.

Поделиться ссылкой:

14 октября 2022
Яндекс.Метрика